Een bezoek aan dit bijzondere museum is echt de moeite waard. Ontdek hier de geschiedenis van de bunkers op Terschelling.
De bunkers van de Tigerstelling speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de luchtoorlog boven de Waddeneilanden en Noordzee.

Tijdens een rondleiding kunt u historisch ingerichte bunkers  bezoeken. Ook kunt u een excursie boeken dan vertelt de gids uitgebreid over het bunkercomplex en Terschelling tijdens de tweede wereldoorlog. Nog iedere week zijn vrijwilligers bezig met opgravingen, veranderingen, vernieuwingen zodat tijdens een bezoek iedere keer wel iets nieuws te zien of te beleven is. Wilt u meer informatie over dit unieke project of een excursie boeken kijk dan op hun website www.bunkersterschelling.nl 

In de de bunkers kunt u hier zien hoe ze tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt zijn en hoe het leven in de bunkers was. Hier woonde en werkte 200 Duitse soldaten tijdens de tweede wereldoorlog.

Terschelling was voor de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog strategisch belangrijk. Onderweg naar Duitsland kwamen veel Engelse vliegtuigen over. Het eiland lag bovendien langs een belangrijke scheepvaartroute. Redenen genoeg om op het eiland twee zware geschutsbatterijen en diverse radarinstallaties te plaatsen. Ook verschenen verschillende stellingen met tientallen bunkers als onderdeel van de Atlantikwall.

Stichting Bunkerbehoud Terschelling stelt zich ten doel om erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog, dat op het Waddeneiland Terschelling is achtergebleven, te behouden en publiek toegankelijk te maken. Door herstel en openstelling van een aantal gebouwen en bunkers uit deze periode laten wij de inwoners en bezoekers van het eiland kennismaken met de rijke oorlogshistorie.