pauseplay
/
show/hideshow/hide
Dutch English French German Italian Spanish

Eilandklimaat

Door de geografische verdeling van land en zee wijken weer en klimaat in het waddengebied af van de rest van het vaste land. Het westelijk waddengebied heeft een uitgesprokener waddenklimaat dan het oostelijk waddengebied.

Algemene karakteristieken
van het Waddenweer

De wind zorgt ervoor dat het gemiddelde weer op de Waddeneilanden ruwer is dan waar ook in ons land. 's Zomers is het klimaat zonniger dan dat van de vaste wal.
De westelijke eilanden vormen het
zonnigste gebied. De jaarlijkse neerslag op de eilanden ontloopt die van de vaste wal niet erg veel. Wel is er in het zomer halfjaar minder regen. In juli is het verschil het grootst.
De westelijke Waddeneilanden zijn
gemiddeld over het hele jaar iets warmer dan de oostelijke. Er komt geen extreme hitte of kou voor.
De wadden kennen een afwijkend
bewolkingspatroon.
In de Waddenzee vormt zich in winter periodes sneller ijs dan men op het eerste gezicht zou denken.
De verschillen in temperatuur op een
en hetzelfde eiland zijn op heldere
stille zomerdagen ongedacht groot
(microklimaat) Op de waddeneilanden is er 's zomers weinig mist.

 

Mogen wij ons even aan U voorstellen?


Residentie Dicht bij zee is een ideale locatie voor uw vergadering, bijeenkomst, teambuilding of seminar.

Wat maakt onze locatie uniek: dat begint al op het moment van inschepen naar Terschelling. Het vaste land, de voortrazende wereld, de drukte en de dagelijkse files laat u letterlijk achter u.
na circa twee uren varen met de langzame boot of 50 minuten met de snelboot zet u voet aan wal op het eiland Terschelling. 
Vanwege de natuurlijke begrenzing van een eiland creƫert u een inspirerende en ontspannen sfeer.

Maar wat ook uniek is, als u bij ons verblijft heeft uw gezelschap groot of klein een eigen accommodatie. De accommodaties beschikken over alle gemakken en voorzieningen (internet bijvoorbeeld) om uw bijeenkomst succesvol te laten verlopen.

Ook kunnen wij u met trots vertellend dat Residentie Dicht bij zee het Europees Ecolabel, De Green Key goud en Waddengoud heeft. Voor uw duurzame inkoop zijn wij een unieke mogelijkheid.

In ons restaurant De Ketting kunt u terecht voor een ontbijt, lunch, diner of een hapje en een drankje. Alle gerechten zijn bereid met producten van Nederlandse bodem, zo veel mogelijk regionale en biologische producten en natuurlijk seizoensgebonden.

Even de benen strekken na een intensieve bijeenkomst of in de pauze van een lange vergadersessie, Residentie Dicht bij zee ligt aan de rand van een vrij duingebied van 2,5 km tot aan het Noordzeestrand.
Even bijkomen, uitwaaien, nieuwe enrgie opdoen, frisse zeelucht snuiven en dan er weer stevig tegen aan.

Wij stellen graag een geheel vrijblijvende offerte voor u op.

Directie en medewerkers

Residentie Dicht bij zee


Banqueting map 2018