Reizen naar Terschelling

Terschelling is makkelijk bereikbaar

Harlingen ligt in Friesland in de directe nabijheid van de Afsluitdijk. Vanuit de Randstad rijdt u met de auto in slechts anderhalf à twee uur naar Harlingen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw auto te parkeren. Harlingen is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. De veerdienst vertrekt regelmatig en brengt u in ongeveer twee uur naar Terschelling. De snelboot volbrengt de overtocht in slechts 50 minuten. U vaart over de Waddenzee langs vogel eiland Griend. U passeert vissersschepen, coasters en vele pleziervaart. Er is van alles te zien!

Reserveer uw bootreis voor uw vertrekt!

Het is belangrijk vooraf alle boottickets, langzame boot en snelboot, te reserveren om er zeker te zijn dat u met de door u gewenste boot mee kunt. U kunt deze tickets rechtstreeks bij rederij Doeksen boeken www.rederij-doeksen.nl , of gebruikmaken van ons agentschap bij Rederij Doeksen en het betreffende formulier hiervoor bij ons aanvragen zodat wij dit voor u kunnen regelen. Indien u geen e-mail heeft kunt u het beste telefonisch contact opnemen met rederij Doeksen 088-9000888 en vanuit het buitenland +31 (0)562442002.

Reizen per auto:

Komend vanaf de Afsluitdijk of Sneek (A7) wordt ongeveer 4 km voor Harlingen de afslag Harlingen haven op ANWB -borden aangegeven. Vanaf Leeuwarden komend op de A31 is er een afslag rechtsaf naar Harlingen haven aangegeven ongeveer 2 km voor Harlingen.

Reizen per trein:

Vanuit Leeuwarden vertrekken regelmatig treinen naar Harlingen. Vanaf station Harlingen Haven loopt in circa 5 minuten naar de veerbootterminal. Nadere informatie bij de OV Reisinformatie (tel: 0900-9292) of plan uw reis op www.9292.nl Of gemakkelijk en direct uw treinkaartje boeken kan via www.ns.nl

Reizen per bus:

Er zijn directe busverbindingen met Harlingen Haven vanuit Alkmaar en Leeuwarden. Niet alle diensten sluiten direct aan op de boten naar Terschelling. Reisinformatie en inlichtingen over het reizen met de bus en de trein: tel. 0900-9292 www.9292.nl
Vanuit verschillende nationale steden maar ook internationale steden rijdt de Flixbus naar Harlingen vanaf €9,99 www.flixbus.nl

Autostalling:

Voor het kort parkeren in Harlingen kunt u gebruik maken van de parkeergarage tegenover de terminal van Rederij Doeksen parkerenharlingen.nl voor informatie.

Autostalling De Bazuin

Zeilmakersstraat 2 tel: 0517-412986 www.parkeren-harlingen.nl
loopafstand ca 2 minuten van de veerterminal, er is geen pendelbus.

Het parkeerterrein “Tsjerk Hiddes”

Skieppedykje 1, tel: 0517-413527, ligt op een loopafstand van ca. 10 minuten van de veerterminal. Vanaf dit parkeerterrein rijdt een pendelbus gratis. parkerenharlingen.nl online te reserveren.

Autostalling “all in parkeren”

De oude Trekweg 86, tel:06-11341576 www.allinparkerenharlingen.nl Er is hier een pendelbus

Naar de accommodatie:

(West Terschelling – Oosterend 13 kilometer)
Op West-Terschelling staan de bussen bij de aankomst van iedere boot. Komt u met de bus naar Oosterend dan neemt u de bus Oosterend (lijn 1) en stapt u bij de halte Oosterend. Op het kruispunt volgt de bordjes Residentie Dicht bij zee dan loopt u richting strand na 80 meter ziet u bij de lantaarnpaal het volgende bordje volgt deze. Na 30 meter kunt u zich melden bij receptie. U kunt met OV-chipkaart betalen of een kaartje kopen in de bus.

Per fiets vanuit West-Terschelling gaat u naar Oosterend, langs de Hoofdweg of door het duin. Als u langs de Hoofdweg komt volgt u dezelfde aanwijzingen als hierboven, dus richting strand Oosterend. Het fietspad door het duin loopt bij de accommodaties langs. Duinweg Oosterend 26, 8897 HB Oosterend Terschelling.

Privé bus huren:

Ook kunt u voor het vervoer vanaf de Haven in West Terschelling naar de accommodatie en van de accommodatie weer naar de haven een privé bus huren. Ook zijn er speciale rolstoel toegankelijke bussen. Wilt u gebruik maken van een privé bus die u tot voor de accommodatie brengt, dan dient u dit vooraf te reserveren op terschelling@arriva.nl of tel: 088-2776299

Water taxi:

Ook kunt u met een watertaxi van en naar Terschelling.
Talisman www.terschellingrondvaart.nl maximaal 12 personen, prijs op aanvraag
Watertaxi de Bazuin www.harlingen-watertaxi.nl 10 tot maximaal 12 personen, prijs zie website

Auto huren op Terschelling:

Autoverhuur Visser www.autoverhuur-terschelling.nl
Eiland auto www.eilandauto.nl
Autoverhuur Wiegman www.autohurenterschelling.nl